Viktor Orbán – Egy underground értelmezés

Az első önfejlesztő könyv,
amit Orbán Viktor inspirált

Miért és hogyan lett Orbán Viktor a magyarok új világmárkája?

Egy underground értelmezés, vagyis nemhivatalos különvélemény. Olyan párhuzamokra épül, ami nem feltétlenül kapcsolódik a magyar hagyományokhoz, hiszen Orbán Viktor sem „magyar” márka. Sokkal inkább világmárka, a nemzetközi politika új szuperbrandje.

Lesznek, akiknek ez a könyv gondolatébresztő. Fiataloknak szól, akik saját erőből kívánnak boldogulni. Továbbá a politika iránt érdeklődőknek, elemzőknek, újságíróknak is, akik kíváncsiak egy különvéleményre.

Lesznek, akiknek ez a könyv támadás, és nem a hangvétele miatt. (Az ugyanis udvarias.) Ha a baloldali-liberális értelmiség áldozatként tekint magára, akkor ez a könyv áldozathibáztató. Azokkal a jobboldaliakkal sem értek egyet, akik szerint Orbán a „legtehetségesebb” politikus. A tehetség arról szól, hogy valaki képes felismerni új igazságokat, ő viszont régi igazságokat mond ki újra, ami nem a „tehetséges ember” jellemzője, hanem egy igen ritka másmilyené: a bartóké és a puskásé, Esterházy terminus technikusával élve.

A tárgyban eddig megjelent könyvek világnézete általában egysíkú és elfogult. Hiányzik belőlük a kíváncsiság és a sportszerűség. Orbán Viktor és kormánya megítélése külföldön sokszor igazságtalan. A mértékadó külföldi sajtót az ellenzéki értelmiség eltorzított véleménye uralja. Ez a könyv a self-help könyvek motiváló erejével szeretné megváltoztatni a magyar miniszterelnökről kialakult előítéleteket. Sőt, legyünk minél többen, akiket Orbán Viktor története inspirál. A millenáris generációt szeretném inspirálni és cselekvésre ösztönözni – Orbán példája által, de a saját történetemen keresztül.

Ez a könyv egy átfogó esettanulmányon keresztül mutatja be a siker mögötti törvényszerűségeket és azt a két fogalmat, ami rávezetett a megoldásra: önerőből és edzés.

Ezért lett a könyv koncepciója az önfejlesztés, mert a saját sorsom vezetett rá a megoldásra: az edzés megváltoztatta a világnézetem, és ebből a nézőpontból értelmeztem a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. A könyv személyes hangvételű és különvéleményként tekintendő. A saját erőből való boldoguláshoz most egy olyan inspiratív személyiségfejlesztő könyvet szeretnék az olvasó kezébe adni, amely a siker mögötti törvényszerűségekről szól. Segít megoldani egy generációs élethelyzetből adódó problémát – hogyan lesz a hátrányból előny.

A könyv kimondatlan üzenete: »Hogyan változtasd meg az életed Orbán Viktor példáját követve.«

Az underground értelmezés 56 fejezete sok újszerű elemet tartalmaz. Az Amerikai Egyesült Államok narratívája és az „önerőből edzés” értelmezési keretén túl ilyen fogalom az inverz magyarság, Ábel, vagy az „itt élned, győznöd kell” gondolata. Könyvem Steve Jobs párhuzamában értelmezi Orbán Viktor karakterét, és az Apple analógiáján mutatja be a Fideszt. Az illiberális demokráciát funkcionális demokráciaként, a formatervezés és a funkcionális tréning koncepciója mentén értelmeztem.

A szubjektív ízlés »tetszik, nem tetszik« érzelemvilága helyett a »művészet és érték« iránti megbecsülés narratíváját szeretném beemelni a közéleti párbeszédbe. A könyv végén Herzl Tivadar szimbolikusan integratív személyét vontam be az értelmezés narratívájába.

Ez a könyv nem mindenkinek szól, de lehet, hogy éppen Te leszel az, akinek igen. Aki hozzám hasonlóan egyetért azzal, hogy Szent István, Bethlen Gábor és Széchenyi István mellett Orbán Viktor is a magyar történelem piros betűs lehetősége, aki önerőből feltette az életét a politikára és hazáját a világpolitika térképére.

Hallgass bele:

Világnézetem szerint mindennél többre becsülöm azokat, akik önerőből boldogulnak. Ők azok, akikre felnézhetsz és akik művészetet hoztak létre.

Amikor elindítottam ezt az oldalt és kiadtam az Önerőből című könyvet, megígértem, hogy nem fogok hazudni. Elhatároztam, hogy a személyes sorsommal szeretném az embereket motiválni.

 

Az őszinteség mégsem olyan egyszerű, mert ami az én világnézetem szerint igaz, más világnézete szerint nem feltétlenül az.

 

Az egyik első kérdés, amit az ismerőseim megkérdeznek, hogy hetente hányszor szoktam edzeni. Erre azt válaszolom, hogy igyekszem minden nap. „Ja, hát úgy könnyű!” – hangzik a csalódott válasz. „Hidd el, minden nap edzeni sokkal egyszerűbb, mint hetente háromszor” – de nem igazán akarják elhinni. Hiába vagyok őszinte. (Tapasztalat, ha minden munkanapot és pihenőnapot ugyanúgy építesz fel, akkor minden nap jut idő edzésre.)

 

Az Önerőből egy ún. self-help könyv. A hozzám hasonló gondolkodásúakat szeretném megszólítani, akik értékelik, hogy egy olyan ember írt neki könyvet, aki nem beleszületett a sport világába, hanem zéró sportmúlttal, „harmincas” fejjel fogott bele. Az a célja, hogy megtanulj önállóan edzeni és ne add fel – feltéve, hogy megvan Benned az elhatározás.

 

Most írtam egy másik önfejlesztő könyvet, ami 2019. október 23-án jelent meg.

Senki ízlésének nem szeretnék megfelelni, pláne nem tudom garantálni, hogy tetszeni fog. Az egyetlen ígéret, hogy szándékom szerint nem hazudtam.

Az „Önerőből Kettő” ezúttal nem csak az edzésről fog más hangnemben beszélni, mint az „Önerőből Egy”, hanem elsősorban a magyar politika self-made manjéről szól a személyiségfejlesztő munkák módszertana alapján.

Mi a célja?
Hogy ne becsüld le a saját képességeid!

A saját nevemben tudok nyilatkozni: az „edzés önerőből” hatására gyökereiben megváltozott az életem.

Bízom benne, ezután a Te sorsod is jobb lesz.

Barátsággal: Hidvégi Áron Arnold

Bolti ár: 5600,- Ft

Akciós online ár: 3900,- Ft

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Dr. Hidvégi Áron Arnold

(sz. 1981) az ELTE Radnóti Mikós Gyakorlóiskolájában érettségizett, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán jogász diplomát, a Budapesti Corvinus Egyetem posztgraduális képzésén jogász-közgazdász végzettséget, a Fitness Akadémia képzésén személyi edzői képesítést szerzett. Vállalkozóként küldetése, hogy a design és a fitnesz metszéspontjában alkosson maradandót. Budapesten él.

Dr. Hidvégi Áron Arnold

(sz. 1981) az ELTE Radnóti Mikós Gyakorlóiskolájában érettségizett, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán jogász diplomát, a Budapesti Corvinus Egyetem posztgraduális képzésén jogász-közgazdász végzettséget, a Fitness Akadémia képzésén személyi edzői képesítést szerzett. Vállalkozóként küldetése, hogy a design és a fitnesz metszéspontjában alkosson maradandót. Budapesten él.

"Ennek a könyvnek a hangvétele a tisztelet, a megbecsülés és a megfigyelés. Az a célja, hogy rámutasson azokra a törvényszerűségekre, amelyek Orbán Viktor sikere mögött kirajzolódnak. A megállapítások intellektuális asszociációim szüleményei. Az underground értelmezés arról szól, hogyan értettem meg Orbán Viktor történetét, és mit tanultam tőle. Aki őt eddig géniusznak tartotta, csak nem tudta megfogalmazni, most kap egy új értelmezési keretet és hozzá egy új narratívát. Aki eddig gyűlölte, az mostantól engem is utálni fog."
Hidvégi Áron Arnold
szerző

Viktor Orbán - Egy underground értelmezés

ISBN 978-615-00-6254-9

Hat rész, 56 fejezet, 256 o.

 • Torzítások
 • Self-made
 • Identitás
 • Edzés
 • Startup
 • Művészet

Viktor Orbán - Egy underground értelmezés

ISBN 978-615-00-6254-9

Hat rész, 56 fejezet, 256 o.

 • Torzítások
 • Self-made
 • Identitás
 • Edzés
 • Startup
 • Művészet
"örömmel fogom forgatni"
Szájer József
gondolkodó-politikus, a Fidesz alapító tagja, az Európai Parlament képviselője
"- mindenkivel jóindulatú - velejéig tájékozott - hökkentően eredeti - minden mondatának van értelme - és - érdekes, ma milyen ritkán használt szó - intelligens"
Váli Dezső
festőművész
"egy könyv, amit orbánfóbiásoknak nem feltétlenül ajánlanék, azoknak azonban igen, akik nem annyira rajongók, inkább távolságtartó attitűddel figyelik a magyar politikus sztár pályafutását; ez a provokatív kísérlet egyben kétségkívül egy Orbán-apológia, amit Áron igen nagy nemzetközi olvasmányanyaggal a háta mögött írt meg, lendületesen, amerikaiasan, miközben középpontjában a jószándékú megértés áll, elsősorban az élsportból átvett elemzési párhuzamokkal, illetve az amerikai üzleti/marketing/politikai/társadalmi szemlélet magyar megfeleltetésével; érdekes kísérlet egy olyan közegben, ahol leginkább a gyűlölet, illetve a rajongás végpontjain születtek leírások a főhősről, s volt olyan, aki mindkét verziót képes volt produkálni néhány éven belül 🙂"
Szombathy Pál
újságíró, publicista, televíziós műsorvezető

Bolti ár: 5600,- Ft

Akciós online ár: 3900,- Ft

Scroll to Top