Önerőből – A self-made edzés miértje és hogyanja

Segítek az edzésben,
hogy önmagad
még jobb verziója lehess:
önerőből

Képzelj el egy könyvet, ami megtanít egyedül edzeni, megkedvelteti veled a vasat, és mindent megtesz, hogy ne add fel.

Mert az elszántság nem elég. A motiváltság fenntartásához és a fejlődéshez alaposan kidolgozott edzéstervre van szükség. És tudásra. Az Önerőből az a könyv, ami mindebben segítségedre lesz.

Az edzésterv összeállításától a „sportolói” táplálkozásig, minden kérdésre választ kapsz. Akár otthon szeretnél edzeni, akár edzőteremben, akár egy szabadtéri kondiparkban. Mindenről tömören és részletesen is olvashatsz. Arról szól, hogyan tudsz saját erőből önmagad még jobb verziójává válni.

Hidvégi Áron Arnoldnak hívnak. Jogász-közgazdász vagyok. És személyi edző. Én vagyok az Önerőből című könyv szerzője.

 

Ha sikeres akarsz lenni, önbizalomra lesz szükséged. Az önbizalomhoz a legegyenesebb út, ha a fizikumod magabiztosságot sugároz. A sikeres emberek klubjába így lehet a legegyszerűbben bekerülni: edzéssel.

Az edzés kulcsa a hozzáállás.

„Nincs rá időm.” „Nincs rá pénzem.” „Nincs hozzá rátermettségem.” Ismerősen hangzik? Egyesek bemagyarázzák maguknak, hogy miért ne járjanak edzőterembe. Elhitetik magukkal a tévhiteket. Jó ürügyet találnak, hogy feladják.

 

Vannak, akik hiába járnak edzeni, mégsem olyan a végeredmény. Ők nem feladják, hanem elrontják az edzést. A tehetősebbek abban reménykednek, hogy egy személyi edző majd elvégzi helyettük a melót, a varázspor pedig megoldás mindenre. Megpróbálják levágni az utat.

Nem sokan tudják, hogyan kezdjenek bele.
És nem sokan veszik a fáradtságot, hogy megtanulják.

Végül is, ez azt jelentené, hogy egész életedben sportolsz és mindig edzővel edzel. Vagy beleásod magad a témába és megpróbálsz magadtól rájönni a megoldásra. Elalszol, mire átböngészed a sok honlapot és videót, majd arra ébredsz, hogy tapodtat sem léptél előre.

 

Az én sztorim is hasonlóan kezdődött. Gyerekként utáltam a tesiórát, felnőtt koromra pedig beletörődtem abba, hogy nem lehetek izmos. Az életem első húsz éve arról szólt, hogy még azelőtt feladtam az edzést, mielőtt megpróbáltam volna. Később el-eljártam konditerembe, de mindent rosszul csináltam, mert túl könnyűnek tűnt: megpróbáltam levágni az utat. Értelmiségi attitűddel lenéztem a fitneszt, „mit kell ehhez érteni” – véltem. Aztán elegem lett a régi életemből. Abból, hogy középszerű vagyok. 35 évesen a fejembe vettem, hogy megtanulom a muscle-up gyakorlatot. Bár lehetetlennek tartottam, de a sorsnak hála, mégsem adtam fel az edzést. Egy évbe telt, mire sikerült felhúzni magam a rúd tetejére. Sportmúlt nélkül és önerőből. A rendszeres edzéseknek és önfejlesztésnek hála, megváltozott az életem. Bebizonyítottam magamnak, hogy mire vagyok képes. Így lettem jogász doktorként személyi edző. És önmagam legjobb verziója.

Úgy gondoltam, a self-made edzés receptje nem csak nálam működhet. Kellene írni egy könyvet, ami megtanítja az embereket önmaguk legjobb verziójává válni. Merre indulj el, hol vannak a buktatók, mire kell odafigyelni, mit kell tenned, hogy ne add fel. Még akkor is, ha nem rendelkezel sportmúlttal és tele vagy előítéletekkel. Sőt, hozzám hasonlóan, bőven elmúltál már harminc.

Nekiálltam, hogy összerakjak egy könyvet. (Alázattal és szorgalommal, húsz évnyi tanulással és személyi edzői képesítéssel a hátam mögött.) Hogy ez legyen a legjobb könyv, amit valaha felnőttként kezdőknek írtak. Amiben a szerző nem fitneszguruként összegezte tanítványai „tapasztalatait”, hanem maga élte át az átalakulást – „harmincas” fejjel. Nem motivációs humbuggal írja tele az oldalakat és nem kamuzik. Nem a „nevével” szeretné eladni a könyvet, hanem azzal, hogy kétszer jobbat tett le az asztalra, mint mások. És a saját fotóit teszi fel a honlapra, nem pedig összelopkodott képeket.

 

Ezt a könyvet úgy írtam, mintha a húsz évvel ezelőtti énemnek írtam volna, megpróbáltam leírni mindazt, ami – szerintem – segített volna nekem húsz évvel ezelőtt. Egy barátságos használati utasítás és nem egy szokványos fitneszkönyv. Ha elolvasod, nemcsak megérted belőle a fitneszt, de elérhető közelségben fogod érezni az álmaidat.

 

Nem az a címe, hogy „Pokolból Mennyországba” és nem is az, hogy „A személyi edzés kézikönyve”. Azt a címet is adhattam volna, hogy „Eddz jól!”. Ez a könyv más, mint a többi.

Az a címe, hogy Önerőből: A self-made edzés miértje és hogyanja. És azt szeretném, ha a Te életedet is megváltoztatná!

 

Ezért két kérdés maradt csak hátra:

Ki, ha nem Te?
Mikor, ha nem most?

Hallgass bele:

Bolti ár: 4900,- Ft

Akciós online ár: 4000,- Ft

Más, mint a többi

Mintha egy személyi edző állna melletted, megtanítja az edzés alapjait és elmagyarázza a gyakorlatokat, beleértve a hibajavítást. Négyféle edzésmódszerből áll a törzsanyag: testépítés (bodybuilding), funkcionális tréning, saját súlyos edzés (street workout) és kardió edzés, a mérsékelt tempójú mozgástól a magasabb intenzitású, ún. intervallumos edzésig. Ehhez jönnek a gyakorlatok izomcsoportok szerint, a korrekciók (mobilizálás), az edzéstervezés, továbbá a motiváció és a táplálkozás, a-tól z-ig.

Az Önerőből mégsem olyan, mint egy hagyományos fitneszkönyv. Ugyanis ez egy intellektuális hangvételű és barátságos kézikönyv. Steve Jobs, az Apple alapítója, vagy Warren Buffett, a világ egyik leggazdagabb befektetője lesznek az „edzők”. Az Önerőből praktikus tanácsokkal lát el és válogatottan jó könyveket ajánl, ha bővebben érdekel egy téma. Számos forrásmunka a New York Times ismeretterjesztő bestseller ranglistáját is vezette, mégis, szerzőik kevéssé ismertek itthon. Idézetekkel motivál és kérdéseket tesz fel, hogy rávezessen a megoldásra. Testalkatod, személyiséged és a számodra legfontosabb edzéscélok szerint állíthatod össze az edzésterved.

Mert nem az a kérdés, hogy melyik könyvvel kezded el, hanem az, hogy melyik mellett nem morzsolódsz le. És ami az egészben a legjobb, csak egy könyvet kelljen elolvasni, amiben benne van minden, amire kezdőként szükséged lehet. Akinek pedig nincs ideje elolvasni az egészet, kikereshesse azt a részt, ami érdekli.

Ezt az egészet nem „öt perc lesz” megtanulni. Ha valami instant, gyorsan-oldódó, színes-szagos varázsporra vágysz, nem biztos, hogy jó helyen jársz. Ha valami könnyűről álmodsz, akkor pláne nem. Ugyanis mindenféle fitneszguru és „férfimagazin” mainstreamjével szemben nem próbálom könnyűnek beállítani az edzést – elérhetőnek viszont igen. Ez a könyv nem arról szeretne meggyőzi, hogy a fitnesz jó, inkább arról, hogy csak akkor jó, ha nehéz. Úgy viszont nagyon-nagyon.

A teljes körű tájékoztatásnak eleget téve:

 • A tudás átkának is nevezik, amikor egyesek megfeledkeznek arról, hogy az író és olvasó háttértudása nem feltételül azonos.
 • A kéziratot, megjelenés előtt, több szakmabeli – fitneszedző, orvos, táplálkozástudós, pszichológus – is átolvasta, de ettől még biztosan bele lehet kötni. (Ahogyan a videóba is.)
 • Ezt a könyvet kezdőknek szántam, számos dolgot leegyszerűsítettem – ezért lett „csak” 368 oldal hosszú. Sokféle forrásra hivatkoztam, akit jobban érdekel egy terület, utánaolvashat („utánaguglizhat”, „utánayoutubeozhat”), sőt, még érteni is fogja, mert meglesz hozzá a háttértudás.
 • A könyv anyagának jelentős része túlmutat az edzésen. Ha téged csak a gyúrás része érdekel, akkor nem biztos, hogy megéri végigolvasni. Ha többre vagy kíváncsi: a testkultúrából nemcsak a test, de a kultúra is érdekel. Miért olyan az edzés mint egy startup, vagy mitől lesz olyan, mint egy intelligens befektetés? Ha tényleg érdekel az önfejlesztés és nem egy felületes könyvet szeretnél elolvasni.

Ha mindez teljesül, azaz ég benned a tettvágy, bejön a stílusom és hajlandó vagy felvenni az edzőkesztyűt, akkor az Önerőből megváltoztathatja az életed…

Csíkszentmihályi Mihály professzorral

Bolti ár: 4900,- Ft

Akciós online ár: 4000,- Ft

Dr. Hidvégi Áron Arnold

(sz. 1981) az ELTE Radnóti Mikós Gyakorlóiskolájában érettségizett, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán jogász diplomát, a Budapesti Corvinus Egyetem posztgraduális képzésén jogász-közgazdász végzettséget, a Fitness Akadémia képzésén személyi edzői képesítést szerzett. Vállalkozóként küldetése, hogy a design és a fitnesz metszéspontjában alkosson maradandót. Budapesten él.

Dr. Hidvégi Áron Arnold

(sz. 1981) az ELTE Radnóti Mikós Gyakorlóiskolájában érettségizett, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán jogász diplomát, a Budapesti Corvinus Egyetem posztgraduális képzésén jogász-közgazdász végzettséget, a Fitness Akadémia képzésén személyi edzői képesítést szerzett. Vállalkozóként küldetése, hogy a design és a fitnesz metszéspontjában alkosson maradandót. Budapesten él.

"Egész életemben arra vágytam, hogy izmosabb legyek. Végül harmincöt évesen, legyőztem önmagam. Sportmúlt nélkül és tizenkét hónap edzés után, egyedül felhúztam magam a rúd tetejére. És ezzel, megváltozott az életem. Írtam egy könyvet is, az a címe, hogy Önerőből, ami ezzel a történettel kezdődik. De nemcsak az edzésről írtam, mert az önerőből edzés nem csak a fizikumodat tudja megváltoztatni, de a világnézeted is. Önerőből, a self-made edzés miértje és hogyanja."
Hidvégi Áron Arnold
szerző

Önerőből - A self-made edzés miértje és hogyanja

ISBN 978-615-00-4596-2

Kilenc fejezet, 368 oldal, 107 ábra.

 • Az edzés hátráltatói
 • A self-made edzés négy pillére: testépítés, street workout, kardió, funkcionális tréning
 • Az edzés célja
 • Erő és állóképesség
 • Gyakorlatok izomcsoportok szerint
 • Edzéstervezés
 • Táplálkozás
 • Motiváció
 • Az edzésen túl

Önerőből - A self-made edzés miértje és hogyanja

ISBN 978-615-00-4596-2

Kilenc fejezet, 368 oldal, 107 ábra.

 • Az edzés hátráltatói
 • A self-made edzés négy pillére: testépítés, street workout, kardió, funkcionális tréning
 • Az edzés célja
 • Erő és állóképesség
 • Gyakorlatok izomcsoportok szerint
 • Edzéstervezés
 • Táplálkozás
 • Motiváció
 • Az edzésen túl
💯Önerőből 💯 🍀 Végre valami! Valami, ami az érdektelen könyvek sorában figyelemre méltó. Ráadásul magyar szerzőtől, önerőből, edzésről. ✊ Hogyan kezdd el? Hogyan maradj az úton? Meglepő nyelvezettel, korszerű hasonlatokkal. Intellektuális embereknek szól. A self-made edzés miértje és hogyanja. 💯💪💯"
Galba Zsolt
alapító-edző, Confidence & Power
"A könyv hangvétele olyan, mintha egy régóta edző haverunk mellé ülnénk le a fekve nyomó padra, és ő mindig mondana tíz-húsz mondatot arról, hogy az adott kérdésben mit is érdemes figyelembe venni. ...ezt mindenkinek érdemes beszerezni, aki tervezgeti az edzést."
Appleblog.hu
Könyvajánló 😁 Szakmailag nézve nagyon jól összefoglalja azt a tudást amivel eltudsz indulni a mozgás világában egyedül. Úgy gondolom, ez a könyv korszakalkotó, hiszen nem szeparáltan foglal állást egyik, vagy másik mozgás forma mellett, hanem mint egy egységként igyekszik minden igényt kielégítően választ adni a kérdésekre. Plusz pont az elmélet hétköznapi nyelvre fordításáért, valamint a "tanítások" 👊🏻 5⭐
Szűcs Sándor
személyi edző

“Az elszántság nem elég. A motiváltság fenntartásához és a fejlődéshez alaposan kidolgozott edzéstervre van szükség. Ehhez adunk most néhány hasznos tippet.”

(Dívány.hu)

Beszélgetés a Klubrádióban

Beszélgetés a Digi Sport TV-ben

Bolti ár: 4900,- Ft

Akciós online ár: 4000,- Ft

Videók

Január 1.

Az önerőből edzés első törvénye: van edzés.

Domonkos Máté írása

Olvasom Hidvégi Áron Arnold könyvét, az Önerőből-t. Élmény, de a személyességen túl. A szerző unokabátyám fia, ergo az én történelmem része, ami nyilván gyengíti a reflexió független jellegét, miközben rá kell döbbenjek, nemcsak azért vagyok büszke unoka-unokaöcsémre, mert ennyire felkészült és szakmailag megkérdőjelezhetetlen anyagot készített el. Egész más, ami igazán büszkévé tesz.

 

A könyv mérföldkő. Mégpedig az elfoglalt pozíció szempontjából. A hangvétel és attitűd modern szinkretizmus, amely magába integrálja a sport dogmatikáját, minden túlzás nélkül egy kultúrtörténeti iránymutatásra vállalkozik.

 

Nevezetesen a keresztény, zsidó, sőt minden egyistenhitű kozmogónia világlátásával ellentétes módon áll ki egy ügyért, amely ügy, amúgy természetesnek tűnik, de mégsem az. A test lehet szép. A test lehet fontos. Attól még nem veszítjük el identitásunkat. Sőt! Elmaradt és tudatosan ignorált és elfelejtett igazságot ragad meg a tanulmány, nevezetesen a testünk, a biológiai identitásunk is mi vagyunk. És ennek van mélyebb esztétikai jelentése. Ami egybefügg a harmóniával.

 

Megteremteni önmagunkat. Megtalálni azt, akik vagyunk, a testi és anyagi világban. Szellemet sugározni a testbe. Michelangelo befejezetlen rabszolgái jutnak eszembe, az erőfeszítés, hogy a kövekben meglássa a test harmóniáját. A könyv egy hellén, vagy prehistorikus mítoszért való kiállás. A szerző, aki egyébiránt unokaöcsém, ráébredt arra, hogy a fitnesszkultusz mögött van egy mélyebb igazság. Ez pedig az esztétika harmóniája. Ami a több ezer éves testiség ellen való harccal történő megbékélésről szól. A könyv üzenet, egyben látomás. A szerző saját útjáról szól, arról a boldogságról, amit a teljes önazonosság jelent. Ebben van valami nagyon mélyen ontológiai attitűd. Amit nem láttunk eddig.

 

Van egy fotó a facebookon, a szerző muscle-up-ot sikerrel hajt végre, a képaláírás: üdvözlet a paradicsomban. A kultúrák felett átívelő teljeskörű önazonosság intenzitásáról szól az egész. Ez művészet. Ebben a kontextusban nincsenek kérdések. Csak kijelentések.

 

Recenzorként felébred fiatalságom, mindig is tudtam, hogy van bennem valami hellén, nem értem a test iránti engesztelhetetlen gyűlöletet és félelmet. A test nem a kísértés tárgya. A test részünk. A könyv azt fejezi ki, hogy miképpen birtokoljuk és kontrolláljuk ezt a csodálatos gépezetet, ami nem mellesleg Isten teremtménye. Örömünkre és holisztikus fejlődésünkre.

 

Fura, mert én is gyúrok. Rendszeresen és megállíthatatlanul. Legnagyobb példaképem Bach után Arnold Schwarzenegger. És mégis az jut eszembe a könyv olvasásakor, hogy megrögzött neoplatonista vagyok. És Brabanti Sigernek drukkolnék a legendás hitvitában, ha akkor élnék. És miért? Mert nem felejteném el a hellén emlékezetet. A testi tökéletesség iránti vágyat és tiszteletet.

 

Persze a könyv kézikönyvnek is alkalmazható. Mindent elmagyaráz olyan mély részleteséggel és széles aspektusból, ami eddig a témában ismeretlen volt. De ez másodrendű szempont. A könyv helyretesz egy lassan évezredek óta hordozott tévedést. Nevezetesen, a test rossz és félnünk kell tőle. A könyv megtanít arra, hogy felejtsük el félelmeinket. A test a lélek része. Elválaszthatatlan és tisztelnünk kell. A könyv erről a mély tiszteletről szól. Szívből ajánlom mindenkinek és gratulálok Áronnak. Szerintem nem is tudja, mit alkotott meg. Magában mint példa és ezt milyen módon dokumentálta.

 

Önerőből.

Bolti ár: 4900,- Ft

Akciós online ár: 4000,- Ft

A könyv általános oktató jellegű, egészségmegőrzéssel kapcsolatos, információs kiadvány, amely 18 év fölötti, egészséges felnőtteknek szól. A könyv csupán tájékoztató jellegű és oktatási célú információkkal szolgál, és nem helyettesíti az orvosi szakvéleményt. Ha egészségügyi aggályaid vannak, akkor bármiféle edzés vagy táplálkozás, illetve táplálék-kiegészítő elkezdése előtt kérd ki kezelőorvosod véleményét. A könyvben említésre kerülő tevékenységek vagy termékek bizonyos kockázatot jelenthetnek a rossz egészségi állapotban lévő, illetve a már fennálló fizikai vagy mentális problémákkal küzdő személyek számára. Ezért ezek miatt a kockázatok miatt ne használd a könyvben említésre kerülő termékeket és ne végezd a leírt tevékenységeket, ha rossz egészségi állapotban vagy, illetve fizikai vagy mentális problémákkal küzdesz. Ha mégis úgy döntesz, hogy belevágsz, a saját felelősségedre és saját akaratodból teszed, vállalva a kockázatokat. A könyvben említésre kerülő eredmények rendkívülinek tekinthetők, és nincsenek „tipikus” eredmények. Mivel minden ember más, az eredmények is mások.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Scroll to Top